Om Mette Martinussen

 

Mette Sia Martinussen, madkulturel iscenesætter, kok og iværksætter.

 

Har arbejdet med måltidet som et ægte mødested for mennesker siden åbningen af den første restaurant Ester og Soya i 1998. 

 Medstifter af Madeleines Madteater, der i 10 år ved hjælp af iscenesatte måltider forførte og provokerede et spisende publikum fra hele verden. De seneste 5 år udvikling af forestillinger på teatre og andre venues senest Festen og Babettes Gæstebud på Teater Republique.

Sideløbende beskæftiget med udvikling og undervisningsforløb inden for værtskab, køkken faglighed og måltidsoplevelser – ofte med kostfagligt personale, plejepersonale, lærere og pædagoger som modtagere. Den spisende er altid i centrum– den gamle på plejehjem, patienten, efterskoleeleven.

I undervisningen omsættes viden, udfordringer og muligheder til billeder og oplevelser så deltagerne forstår med krop og sanser. Det gør læringen legende og ligetil og deltagerne oplever i fælleskab at deres kvaliteter vokser.

 Mette Martinussen om måltidet:

 Jeg er optaget af det gode måltid. Når man spørger mennesker ud om deres livs deres bedste måltider og hvordan de erindrer det, er relationen med andre mennesker en meget vigtig af fortællingen. Men også omgivelserne, maden , duftene , lyset  og lydene omkring måltidet er vigtige. 

 Et godt måltid skabes ved hjælp af mange forskelige detaljer, og med den forståelse er det muligt at skabe rørende, nærende, kærlige, rolige, spontane, sjove, meningsfulde måltider i mange forskellige fællesskaber.

 At være vært ved et måltid kræver nærvær, at kunne lytte og det igen kræver god forberedelse, så man kan være tilstede mens måltidet sker.

 Det er den opmærksomhed jeg arbejder med i de opgaver jeg løser.